MAXOLUTION® är synonymt med moderna och effektiva lösningar, maximal flexibilitet och ett smidigt produktionsflöde. Vår omfattande tjänste- och verktygsportfölj kompletterar det skräddarsydda automationskonceptet. Med vår långa erfarenhet och världsomspännande framgång förstår vi alla automationskrav – inklusive dina specifika behov.
Elektrifierade monorail-system
Våra elektrifierade monorail-system stödjer effektiv transport över flera nivåer inom fordonsindustrin och hjälper till att leverera höga genomströmningshastigheter.
Våra MAXOLUTION®-tjänster för fordonsindustrin säkerställer att dina krav tillgodoses med optimal effektivitet och säkerställer framgången för dina projekt.
Lång erfarenhet och framgångsrika projekt över hela världen
MAXOLUTION® solutions are being used in more than 240 systems worldwide
MAXOLUTION® solutions are being used in more than 240 systems worldwide
Vi har 15 års erfarenhet av automation för fordonsindustrin. Våra experter delar med sig av sin specialist- och tekniska branschexpertis över hela världen och har redan genomfört många projekt över hela världen.
Den tyska fordonsindustrin investerar betydande summor i forskning och utveckling av fordon, mobilitetstjänster och flexibla produktionskoncept. De stora framtidsfrågorna sträcker sig från fortsatt utveckling av traditionella drivlinor och alternativa bränslen till expansionen av elektrisk mobilitet och den digitala revolutionen inom bilar och automatiserad körning.
Oavsett om en konsument väljer ett personligt fordon, ett elektriskt, hybrid-, bensin-, diesel- eller vätefordon, en elcykel, motorcykel, bil, lastbil, kommersiellt fordon eller flygtaxi; oavsett om deras transporter är autonoma, människostyrda eller del av en delningsmodell – i grund och botten, oavsett hur mobiliteten ser ut nu och i framtiden – måste den fortfarande byggas effektivt. Bilindustrin är en av de sektorer som redan i hög grad använder automation i produktionen. Bilproduktion och automation har länge gått hand i hand, vilket är förståeligt med tanke på att fordonsindustrin är mycket dynamisk och kräver hög flexibilitet i produktionen.
Automation och tillhörande intelligenta lösningar maximerar produktivitet och prestanda, samtidigt som de möjliggör den lönsamhet och konkurrenskraft som krävs för att möta den växande globala konkurrensen. Endast tillverkare som redan använder Industry 4.0, datadriven produktion och digital nätverkstillverkning i praktiken kommer att kunna stå emot trycket från detta konkurrensutsatta landskap.
Hur gynnar automation bilindustrin?
Smarta produktionsanläggningar och flexibla logistiksystem möjliggör dynamiska bilproduktionslinjer som snabbt kan anpassas och flexibelt reagera på den ökande efterfrågan på olika modellvarianter. Automatisering inom fordonsindustrin gynnar främst biltillverkare ekonomiskt. Förutom att öka effektiviteten möjliggör automationsteknik också produktion i batchstorlekar så små som en enda enhet. Dessutom bidrar det till att förbättra hälsostandarderna för anställda.
Industrirobotar och automatiserade guidade fordon (AGV) stödjer anställda och avlastar dem från många fysiskt krävande uppgifter, vilket säkerställer att värdefulla resurser används effektivt.
Hur kommer framtidens biltillverkning se ut?
Det är svårt att föreställa sig framtiden för bilproduktion utan att först tänka på helautomatiserade produktionsanläggningar utrustade med robotar som rör sig genom flexibla produktionsceller. Men när digitaliseringen tar sig in i bilproduktionen kommer framtidens biltillverkare att behöva mycket mer än bara robotar:
1) Från arbetare till deltagare – åtminstone kan vissa delar av denna föränderliga arbetsvärld beskrivas så. Naturligtvis gäller det inte hela linjen, men när Industry 4.0 och den verkliga arbetsvärlden sammanflätas är det ganska exakt. Fler och fler digitala verktyg smyger sig in i produktionen, assisterar monteringsarbetare och förvandlar produktionslinjer till flexibla och dynamiska produktionssystem.
2) Förare kan välja mellan olika plattformsstrategier beroende på deras preferenser och hur de planerar att använda sina fordon. Denna strategi ligger ofta till grund för effektiv produktion i många anläggningar. Det som förändras är hur intelligenta de individuella produktionscellerna är kopplade till varandra, vilket möjliggör snabbare anpassning till de ständigt föränderliga kraven.
3) Autonoma assistanssystem nätverkar de individuella produktions- och monteringsprocesserna i den smarta fabriken. Dessa system kan ha svärmintelligens eller fungera som mobila, intelligenta och ergonomiska arbetsbänkar. De använder även elektrifierade monorailsystem för att koppla samman stegen som krävs för att slutföra en beställning. Gemensamt för dem alla är att de är cyberfysiska system som innehåller all relevant data.
4) Digitalisering och datadelning erbjuder stor potential för state-of-the-art logistikprocesser. När tillverkare och leverantörer effektivt integrerar ny teknik, utbyts data kopplade till beställningsprocessen, leveransstatus, bearbetningsstatus och betalningsprocesser på ett transparent sätt. På rätt sätt använda, hjälper data till att skapa en flexibel, nätverksansluten försörjningskedja, vilket gör transporter effektivare, kostnadseffektiva och mer attraktiva för kunderna. Digitala plattformar koordinerar utbud och efterfrågan nästan i realtid. Automatiserade styrda fordonssystem och exakt spårning spelar en allt viktigare roll i fordonslogistikprocesser.
5) Virtual reality (VR) och augmented reality (AR) förkortar betydligt uppstartsfasen för nybyggda eller renoverade anläggningar. VR tillåter anställda att utforska och optimera sina nya arbetsstationer och processer innan en enda arbetsstation har byggts. Efter att den nya/renoverade anläggningen är färdigställd hjälper augmented reality medarbetare att implementera nya processer, eftersom relevant information och instruktioner visas direkt i deras synfält.
6) Data genereras och delas från ände till ände av alla komponenter, från frekvensomriktaren till styrtekniken. Denna data lagras sedan på plattformar som företagets egna molnlösningar. Genom användning av specialalgoritmer, AI (artificiell intelligens) och maskininlärning kan faktiska statusar och avvikelser analyseras för att stödja prediktivt underhåll och planering av serviceavbrott. Detta skapar en grund för att göra prognoser och optimera produktionsprocesserna.