SEW-EURODRIVE bygger nytt i samarbete med Skanska

Jönköping, Sverige , 18.09.2023

SEW-EURODRIVE satsar och bygger i samarbete med Skanska Sverige AB nytt kontor och produktionsanläggning på Hedenstorp väster om Jönköping.

Projektet avser en nybyggnation av drygt 10 000 m2 produktionsbyggnad samt en tre våningar hög kontorsbyggnad om knappt 1 500 m2 avsedda för SEW-EURODRIVE svenska verksamhet. Byggnadernas utformning har under våren tagits fram genom ett nära samarbete mellan SEW-EURODRIVE AB, Skanska Sverige AB och Sweco Sverige AB.

"Vi har funnits i Jönköping sedan 1968 och ser nu fram emot att utveckla vår verksamhet ytterligare via satsningen i nya lokaler på Hedenstorp",säger Tommy Johansson, VD, SEW-EURODRIVE AB.

Avsikten är att lokalerna ska rymma SEW-EURODRIVEs befintliga verksamhet samt medge framtida expansion för att möta den ökade efterfrågan på företagets produkter.

"Vi är stolta att SEW-EURODRIVE AB väljer att samarbeta med oss vid skapandet av sina nya kontors- och produktionslokaler. Vi kommer sträva efter att minska byggnadens klimatbelastning bl a genom att använda vår egen klimatförbättrade betong samt installera solceller" säger Hans-Fredrik Helldahl, Regionchef, Skanska Sverige AB.

Byggstart är planerad till hösten 2023 och färdigställande och inflyttning sker under andra kvartalet 2025.

____________________________________________________

För ytterligare information kontakta:

Tommy Johansson, VD, SEW-EURODRIVE AB

Hans-Fredrik Helldahl, Regionchef Skanska Sverige AB

____________________________________________________

SEW-EURODRIVE AB är ett helägt dotterbolag till SEW-EURODRIVE GmbH & Co KG i Tyskland, som är världsledande inom drivutrustningar till industrin. Vårt svenska huvudkontor samt monteringsfabrik finns i Jönköping. Våra försäljningskontor är belägna i Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Skellefteå och Gällivare. Vi är idag ett nittiotal anställda, omsätter 535 miljoner SEK samt är AAA-rankade och ISO 9000-certifierade. SEW-EURODRIVE har marknadens största produktprogram inom området motorer, växlar, decentraliserad elektronik, frekvensomformare, servosystem, motion-control och AGV-lösningar. För varje kund skräddarsys lämpliga högkvalitativa lösningar. SEW-koncernen har funnits i mer än 90 år och omsätter idag 45 miljarder SEK och har ca 21.000 anställda. Läs gärna mer om oss på www.sew-eurodrive.se

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och umgås. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 162 miljarder kronor under 2022. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 28 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

Kontakt